Спомени от Българските Железници - ФОТОГАЛЕРИЯ
museum@railwaymodeling.com

 

В този раздел ще можете да намерите снимки на лица и събития от всякакво естество свързани с железницата, направени както от служители така и от обикновенни хора, и пътници запечатали с фотоапарат в ръката моменти от живота на железницата през изминалите години. Галерията далеч не претендира за качество, по скоро систематизирано подбрани кадри и материали по темата имащи за цел да покажат най вече връзката "човек - железница". За съжаление, в голям процент от събраните до момента материали не разполагаме с допълнителни данни към тях - например място и дата на заснемане, лица на снимката и др. Тук до голяма степен разчитаме на Вашата помощ, ако по снимките откриете познати лица, места или събития, който не са упоменати в описанието, допуснати грешки от наша страна, или пък ако разполагате с кадри и други материали, и искате да ги споделите, както с нас - така и със всички потребители на сайта, можете да се свържете по всяко време чрез посочената по горе форма за контакт. Всяка помощ би била изключително полезна!

 

Спомени
повече информация

Гара Дяково 1994г, влак 3575 с локомотив 43 042. Пред машината е локомотивната бригада в състав: Савчо Савов и Христо Александров.

www.railwaymodeling.com

За спомен от струга в локомотивно депо Подуяне пред локомотив V100 на ДиБи Шенкер. Изпратено от Николай Миланов (на снимката от ляво)

www.railwaymodeling.com

Централна гара София 12-ти коловоз 1988г. Снимка за спомен на току що завършили ученици от ТЖПТ "Н. Корчев" по специалност: помощник-машинист. Изпратено от Николай Миланов (в средата на снимката, най-долу) Очаквайте по късно имената и на другите момчета от снимката. www.railwaymodeling.com

Заминаване от гара Мездра. Локомотивът е 43Р - 90. Към кадъра липсва описание, относно лицата на снимката, но машинистът поразително прилича на Валентин Дойчев. Вероятно време на заснемане - средата на 80-те години. Автор: инж. Васил Тодоров www.railwaymodeling.com

Илиян Динков - машинист при Обединено Локомотивно депо - София 1999г. Снимката е от зората на цифровата фотография.

www.railwaymodeling.com

Гара Варна, към краят на 80-те години от миналия век. Локомотив 42 - 73 на влак № 922 (Пристата) с локомотивен машинист Цветан Петков.

Изпратено от Цветан Петков www.railwaymodeling.com

Андон Николов - помощник машинист в локомотивно депо София с над 30г. трудов стаж по професията. Към днешна дата - вече е пенсионер. На снимката: пред локомотив 46 234 на гара Искър 2010г.

www.railwaymodeling.com

Размяна на влаковите локомотиви при гара Сливница - 2001г. Колаж от два кадъра. В първата половина обща снимка на персонала на локомотив 06 119 и 44 073 в подредба: Любомир Иванов, Стоил Боровинов, Димчо Петров и Николай Миланов - ниско долу. Изпратено от Ники Миланов www.railwaymodeling.com

Пред халето на ремонта в депо "Васил Марков". Любен Петров изкарва локомотив 26.26 за екипировка по предстоящо заснемане на филмова продукция - 1994г.

www.railwaymodeling.com

Илия Илиев - локомотивен машинист при депо Горна Оряховица, по време на работа с парен локомотив 03.12 На снимката - почистване на мусор от димната камера. септември - 2012г.

www.railwaymodeling.com

Ники Гаджев - снимка за спомен от багажното помещение на ЕМВ 33 007. Ноември 2014г.

www.railwaymodeling.com

Пламен Петров - след пристигане в гара Копривщица с ЕМВ 32 145. Октомври 2013г.

www.railwaymodeling.com

Локомотивно депо София - за спомен в локомотив 46.03 На снимката: Александър Иванов - депомайстор локомотиви; на вратата: Божил Тодоров - депомайстор ЕМВ/ДМВ. Октомври 2015г.

www.railwaymodeling.com

В района на локомотивно депо Подуяне (ел. депо) На снимката: Богомил Благоев, като пом. машинист на локомотив 41-60 Старши на машината по това време - Цани Дудуров - 1985г. Изпратено от Богомил Благоев

www.railwaymodeling.com